Arad

I Arad har man en hel rad olika vagntyper, de flesta är gamla vagnar som är inköpta från i största hand Tyskland. Man har en inhemsk modell, Astra Imperio som är byggd för just Arad.

Astra Imperio

Denna vagntyp är inhemsk i Rumänien och är byggd just för Arad. Det finns totalt sex stycken vagnar av denna modell som är byggd mellan 2014-2015.

4 Bilder

Duewag GT6

I Arad finns det 20 vagnar av denna typen varav 16 är i drift just nu. Dessa härstammar tidigare från Tyskland, framförallt runt Bielefeld och Mannheim.

2 Bilder

Duewag GT6ZR

Av denna vagnypen finns det 8 st i Arad. Denna är byggd mellan 1962 och 1969 och har tidigare rullat i Bochum och Würzburg i Tyskland. Arad är enda staden där…

2 Bilder

Duewag GT8

Detta är en klassisk gammal vagntyp som tidigare rullat mycket i Tyskland. I Arad finns det 17 vagnar av denna typen tillverkade mellan 1958 och 1966.

4 Bilder

Duewag M8S

Denna vagntyp har tidigare rullat en del i Tyskland men nu finns den bara kvar i Arad med nio stycken vagnar tillverkade 1976.

2 Bilder

Esslingen GT4

Denna vagntyp har tidigare rullat i Stuttgart i Tyskland och finns idag enbart kvar i trafik i Arad samt en annan rumänsk stad, Iaşi. Denna typ är byggd…

2 Bilder

Tatra T4D

Tatra T4D är en vanlig spårvagnsmodell som finns i en del städer runt om i Europa. I Arad finns det 23 stycken som tidigare rullat i Halle (Saale), Tyskland.

4 Bilder